jianqiao_top1
faasino igoa
Auina atu le Feauadmissions@bisgz.com
Lo matou Nofoaga
Nu.4 Chuangjia Road, Jianshazhou, Baiyun District, Guangzhou CIty 510168, Saina

Meataalo ma Tusitusi

Tusia e Peteru

O le masina lenei, ua a'oa'oina ai e le matou Vasega Pepe mea eseese i le fale.Ina ia fetuutuuna'i i a'oa'oga i luga ole laiga, na matou filifilia e su'esu'e le manatu o le 'maua' ma upu e taamilo i mea e faigofie ona maua ile fale.

E ala i le tele o PowerPoints, pese maualuga, vitio manaia ma taaloga faafiafia, na aoao ai tamaiti aoga e uiga i meataalo ma mea tusi i luga o le initaneti.

Meataalo: matou faatusatusa ma talanoaina le eseesega i le va o meataalo i le taimi nei ma meataalo mai aso ua mavae, a o matou tilotilo i meataalo mai vaitau uma e lua.Sa iai fo'i i tamaiti a'oga le avanoa e fa'ailoa ai o latou mana'oga.

Tusia e Peteru (1)
Tusia e Peteru (2)

Meatusi: sa matou va'ava'ai i latou fa'aoga i falefaigaluega ma mea e mafai ona latou faia i mea fa'apitoa mo tusi.O le Vasega Pepe B ua malamalama lelei i fuaitau "E i ai?"ma le "Ua ou...".

O loʻo faʻaauau pea ona galulue i a matou numera - faitau, tusitusi, ma iloa numera e oʻo atu i le 10.

E taua le fa'afeiloa'i o le tasi i le isi ma fiafia i a tatou lesona i luga ole laiga e ui ina i ai i le fale.Ua le mafai ona ou faatali e toe fai atu “Talofa” i le tagata lava ia.

Tusia e Suzanne (1)
Tusia e Suzanne (2)

Olaga o Tagata Siosiomia i Tatou

Tusia e Suzanne

O le masina lenei, ua pisi tele le Vasega Fa'afeiloa'i e su'esu'e ma talanoa e uiga i olaga o tagata o lo'o siomia ai i tatou o lo'o fesoasoani ia i tatou ma a latou matafaioi i lo tatou sosaiete.

Matou te faʻapotopoto i le amataga o aso pisi taʻitasi e auai i talanoaga a le vasega, lea matou te ofoina atu ai o matou lava manatu, e faʻaaoga ai a matou upu faʻalauiloa talu ai nei.Ose taimi fiafia lea tatou te aʻoaʻo ai e faʻalogo lelei le tasi i le isi ma tali atu ma le talafeagai i mea tatou te faʻalogo ai.Le mea o lo'o fa'atupuina ai lo tatou malamalama autu ma upu e ala i pese, solo, tala, ta'aloga, ma le tele o tala fa'atino ma le lalolagi laiti.

Ona matou o ai lea e fai a matou lava aoaoga.Ua matou seti galuega e fai ma matou filifili po o afea ma pe faapefea ma o le a le faasologa matou te mananao e fai ai.O lo'o tu'uina mai ia i tatou le fa'ata'ita'iga ile pulega taimi ma le malosi taua e mulimuli ai i fa'atonuga ma fa'atino galuega i se taimi.O lea, ua avea i tatou ma tagata aʻoaʻo tutoʻatasi, pulea o tatou lava taimi i le aso atoa.

O aso uma e ofo ai, e mafai ona avea i matou ma Fomaʻi, Vet poʻo Tausisoifua.O le aso e sosoo ai o se Tineimu po o se Leoleo.E mafai ona avea i matou o se Saienitisi o loʻo faia suʻesuʻega faʻasaienisi valea poʻo se Faufale faufale se alalaupapa poʻo le Pa Tele o Saina.

Matou te faia a matou lava tagata e faʻatino tala ma mea faʻapitoa e fesoasoani ia i matou e faʻamatala a matou tala ma tala.Ona matou fatuina lea, fetuutuunai ma toe faamatala a matou tala faatasi ai ma le fesoasoani a o matou Tina ma Tama o loʻo avea ma a matou ata pue ma faʻataʻitaʻi vitio e puʻeina a matou galuega matagofie.

O la tatou tala faatino ma le lalolagi laiti, e fesoasoani ia i tatou e faaalia ai lo tatou malamalama i mea tatou te mafaufau i ai, mea sa tatou faitauina po o mea sa tatou faalogo i ai ma e ala i le toe faamatalaina o tala e faaaoga ai a tatou lava upu e mafai ai ona tatou faailoa atu ma faamalosia lo tatou faaaogaina o lenei upu fou.

O loʻo matou faʻaalia le saʻo ma le faʻaeteete i la matou ata tusi ma galuega tusitusi ma faʻaalia a matou galuega ma le mitamita i la matou Vasega Dojo.A o matou faia a matou fa'alogo ma faitau fa'atasi i aso uma, o lo'o matou iloaina le tele o leo ma upu i aso uma.O le tuufaatasia ma le vaevaeina o a tatou upu ma fuaiupu faatasi o se vaega ua fesoasoani foi i nisi o i matou ina ia aua nei toe matamumuli e pei ona matou faamalosiau uma ai le tasi i le isi a o matou galulue.

Ona fa'ai'u lea o le tatou aso tatou te toe fa'atasia e fefa'asoaa'i a tatou fatuga, fa'amatala le lauga e uiga i fa'agasologa sa tatou fa'aaogaina ma le mea e sili ona taua tatou te fa'amanatuina ausiga a le tasi ma le isi.

O le a faia e se Robot lau galuega?

Tusia e Danielle

I le latou iunite fou Global Perspectives, o loʻo aʻoaʻoina e tamaiti aʻoga o le Tausaga 5: mata e fai e se robot lau galuega?'O lenei iunite e fa'amalosia ai tamaiti a'oga e su'esu'e atili e uiga i galuega latou te fiafia i ai ma mafaufau i le lumana'i o robots i fale faigaluega - e aofia ai le lelei ma le le lelei o le fa'aaogaina.A o latou mafaufau i galuega e sili ona latou mananao e maua, e toalua sui o le matou vaega a le BIS, o Ms. Molly lalelei ma Ms. Sinead na malilie e faatalanoa e tamaiti aoga ma talanoa e uiga ia latou matafaioi.

Tusia e Danielle (2)

Na fesili tamaiti aoga e pei o;
'O a ni agavaa e te mana'omia?'
'E te fiafia e faigaluega mai le fale pe mai le a'oga?'
'E te mana'o tele i lau matafaioi i le Maketi po'o le Ata?'
'E te mana'o e faigaluega ile HR po'o le TA?'
'O a foliga o se aso masani mo oe?'
'O le tautala i le sili atu ma le tasi le gagana e sili atu ai ona e faigaluega?'
'O le a le mea e te fiafia i ai e uiga i le galue i se aoga?'
'E te manatu e mafai e se robot ona ave lau galuega?'
'E te manatu o le alualu i luma i tekinolosi ua suia ai lau galuega?'
'E te misia i matou?'

Sa tali e Ms. Molly a latou fesili ma sa oo foi i le faatalanoaina o tamaiti aoga e uiga i matafaioi latou te fiafia i ai pe a matutua.O nisi o filifiliga na filifilia e tamaiti aoga e aofia ai;se faiaoga Igilisi poo le STEAM, se tusiata, se mamanu taaloga, ma se fomai.Na tali e Ms. Sinead a latou fesili ma faamautinoa mai ua ia misia i latou!

O lenei gaioiga na maua ai e tamaiti aoga le avanoa e aʻoaʻo atili ai e uiga i galuega eseese ma faʻataʻitaʻi o latou tomai faʻatalanoa ma tautala Igilisi aʻo matou i luga o le initaneti.Na aʻoaʻoina e tamaiti aʻoga o le matafaioi a le Marketing Associate sa i ai (pe tusa) le 33% avanoa e ave ai e se robot ma na faʻamatalaina e Ms. Molly le mafuaʻaga e ono faʻaauau ai tagata i le matafaioi ona o lo latou manaʻomia o le fatufatuaʻi.Na fa'amatala e Ms. Sinead pe fa'apefea ona le mafai ona avea robots ma TA, peita'i, e tusa ai ma fa'amaumauga e 56% le avanoa.Afai e te manaʻo e siaki faʻamaumauga o se galuega patino, e mafai ona maua i luga o lenei upega tafaʻilagi:https://www.bbc.com/news/technology-34066941

Tusia e Danielle (1)
Tusia e Danielle

Na fa'alogo fo'i tamaiti a'oga mai ia Mr. Silard o lo'o galue i le cybersecurity (lea e ta'ua o le hacking) e uiga i le auala e galue ai ma leoleo ma alu i le ta'avale leoleo pe a iai se fa'alavelave fa'afuase'i.Na saunoa Mr. Silard e uiga i le taua o le faʻaauauina o lau aʻoaʻoga aua o tekinolosi e fesuisuiaʻi i taimi uma.Na ia talanoa e uiga i le manaia o lana galuega ma le aoga o le tautala i gagana e tele.E masani ona ia fa'aaogaina le Igilisi i lana galuega (o lana gagana moni o le Hungarian) ma e talitonu o le tautala i le tele o gagana e mafai ona fesoasoani ia te oe e maua ai se fofo faigofie e pei e le mafai ona e mauaina le fofo i se tasi gagana e mafai ona e mafaufau i ai i se isi!

E toe fa'afetai atu i le tama'ita'i ofoofogia o Moli, Ms. Sinead ma Mr. Silard mo la outou lagolago ma manuia le Tausaga 5!

Su'ega Matematika i luga ole laiga

Tusia e Jacqueline

Faatasi ai ma le suʻesuʻeina i luga o le initaneti mo le masina, e tatau ona matou faʻafouina le auala matou te aʻoaʻo atu ai, aʻoaʻo ma iloilo i totonu o potuaoga!O le tausaga 6 na fa'amae'a ai fa'amatalaga o le powerpoint i se poloketi su'esu'e filifilia mo a latou vasega o Global Perspectives ma 'tusia' le latou su'ega muamua o le Matematika i luga o le initaneti ma sa fa'afiafiaina i latou i le fa'amoemoe e taumafai i se isi auala e su'esu'eina ai.Sa matou faia se suega faataitai muamua e faamasani ai tamaiti aoga i le tulaga ona fai ai lea o le suega moni i le aso na sosoo ai.O le su'ega sa mo le numera o le Place Value ma na fa'aliliu mai pepa i se fa'ata'ita'iga fa'ainitaneti e mafai ona maua e tagata a'oga mai le mafanafana o latou lava fale i totonu o se taimi fa'atulagaina.Sa lagolago malosi mai Matua o le Tausaga 6;sa malosi fa'ai'uga o su'ega ma o fa'amatalaga mai tamaiti a'oga latou te manana'o e fai su'ega i luga ole laiga pe a le mafai ona fai su'ega pepa masani.E ui lava i faʻalavelave faʻafuaseʻi o le covid, o se faʻaoga manaia o tekinolosi i totonu o matou potuaoga!

Su'ega Matematika i luga ole laiga

Fa'afitauli Fa'afitauli Tala

Tusia e Camilla

Tusia e Camilla (1)
Tusia e Camilla (2)

O se tasi o a'oa'oga na fa'amae'aina e le Tausaga 10 i lenei vaitau i luga o le initaneti, o se galuega tusitusi, e aofia ai se tala fa'afitauli.O se galuega sili ona maualuga ma e aofia ai le tele o tomai.O le mea moni e tatau i tamaiti aoga ona tusitusi lelei, e fai ni fuaiupu lelei ma faʻaaoga le kalama maualuga.Peitaʻi, sa manaʻomia foʻi ona latou maua ni manatu ma ni finauga e lagolagoina ai se manatu.Sa manaʻomia ona latou faamatala manino atu nei manatu.Latou te manaʻomia foʻi le mafai ona faʻamatalaina se faʻafitauli faʻapea foʻi ma le tuʻuina atu o fofo mo lena faʻafitauli!O nisi o faafitauli na latou talanoaina: o vaisu o taaloga vitio a tupulaga talavou, o le pisapisao i lalo o le sami, e pei o le fauina o alavai, e afaina ai meaola o le gataifale, ma le matautia o otaota i totonu o le taulaga.Sa tatau foi ona latou faatauanauina le tagata matamata po o le tagata faalogologo e faapea o a latou fofo e lelei!O se fa'ata'ita'iga lelei lea ma le gagana fa'aoleole.E pei ona e talisapaia, o se fesili faigata tele lea e sau i nisi taimi i le Cambridge English First curriculum suʻega.Na mautinoa lava le luitauina o tamaiti aoga i lenei mea.Sa latou galulue malosi ma lelei tele.O le ata lea o Krishna o loʻo tautala i se vitio, faʻamatalaina le mea o se faʻafitauli-fofo tala.Manuia le Tausaga 10!

Fa'afitauli Fa'afitauli Tala (2)
Fa'afitauli Fa'afitauli Tala (1)

Taimi meli: Tes-15-2022